2021-01-11
早兩日去希雲街搵食再入赤柱,皆因多高質黃店💛未夠12點開門就有人龍排緊隊,一定係好西!原來主打自家製鮮茄濃湯🍅試一試佢蕃茄仔係咩料到先😝————————————————👅牛魔王($78)👍🏻 蕃茄湯底認真夠濃!唔似出面水汪汪湯底,濃湯偏稠密,飲落有一粒粒茄蓉,每一啖都好似食緊蕃茄🍅,配上炸乾蔥同蔥花更有層次🧄~煙韌刀削麵掛滿湯汁,濃湯飲到一啖都無剩低!唔少食客同我一樣食光碗,就知有幾好味👍🏻雙併特級安格斯牛肩肉同慢煮美國牛腩🐮,牛肩肉味濃,牛腩非常軟嫩,確實唔錯👅炭烤風味雞扒($62)👍🏻烤香雞扒皮脆肉嫩,即使係最平一款都好好味,絕對唔會hea你————————————————🚩總結:果然有料到!又黃又好味😋難怪咁多人排隊,食飽飽都仲有人等位————————————————🌟注意:堂食Scan餐枱QR code落單,唔好學我地傻更更出去點餐呀🤣
————————————————
👅牛魔王($78)
👅炭烤風味雞扒($62)