2021-11-10 2082 瀏覽
以前覺得食印度菜好多時都要去返尖沙咀先有,但朋友介紹之下認識咗呢間喺九龍城最少有30年嘅正宗印度菜館,覺得好驚喜又抵食,店鋪員工又熱情好客,笑容十足,令人覺得relax。鋪頭唔算好大,Tiffany Blue嘅牆身配埋木色嘅傢私,有啲懷舊嘅味道但係四圍都好乾淨,加上燈光較暗,坐得幾舒服。餐牌上面亦有好多選擇,絕對會花多眼亂,而且全部都好吸引🤤!點完餐佢亦會有啲胡椒烤薄脆俾客人等候期間食,相當貼心。🔹𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐌𝐮𝐫𝐠𝐡 香燒春雞($𝟏𝟎𝟖):未食前隔離枱食緊嘅香味都已經傳到過嚟,一上枱已經好香,相當吸引。好多地方食嘅燒春雞都係偏嚡口,但呢度嘅雞肉係好嫩滑又啖啖肉,而且肉味夠哂濃郁。🔹𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫印式芝士菠菜 ($𝟖𝟖):唔好睇個樣好似唔係太討好,其實相當可口㗎。將菠菜打成蓉,香濃有綿滑口感,質感會有啲似咖哩或醬咁,味道清淡但連埋裡面啲芝士就啱啱好。🔹𝐌𝐮𝐫𝐠𝐡 𝐌𝐚𝐤𝐡𝐧𝐢 特式香料雞($𝟗𝟒):之前同朋友嚟都叫過佢好幾款咖哩,其實都係好惹味,但個人最喜歡嘅都係Butter Chicken。香濃之餘又唔會覺得好肥膩,雞件用小小炭火燒過,所以有啲炭烤味,加埋有少少微辣

🔹𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐌𝐮𝐫𝐠𝐡 香燒春雞($𝟏𝟎𝟖):
𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐌𝐮𝐫𝐠𝐡 香燒春雞

🔹𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫印式芝士菠菜 ($𝟖𝟖):
𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫印式芝士菠菜

🔹𝐌𝐮𝐫𝐠𝐡 𝐌𝐚𝐤𝐡𝐧𝐢 特式香料雞($𝟗𝟒):
之前同朋友嚟都叫過佢好幾款咖哩,其實都係好惹味,但個人最喜歡嘅都係Butter Chicken。香濃之餘又唔會覺得好肥膩,雞件用小小炭火燒過,所以有啲炭烤味,加埋有少少微辣嘅香料味,一流。

🔹𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫𝐞𝐝 𝐍𝐚𝐚𝐧 牛油烤餅($𝟐𝟒):
裡面有4大塊,好抵食之餘,亦絕對係我食過最好食嘅Naan,厚身得嚟又做到非常煙韌,牛油味重,就算唔點咖哩食都好好味。
𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫𝐞𝐝 𝐍𝐚𝐚𝐧 牛油烤餅+𝐌𝐮𝐫𝐠𝐡 𝐌𝐚𝐤𝐡𝐧𝐢 特式香料雞

🔹𝐒𝐡𝐚𝐡𝐣𝐚𝐡𝐚𝐧𝐢 𝐁𝐢𝐫𝐲𝐚𝐧𝐢 特式雞皇炒飯($𝟗𝟖):
炒得夠乾身,粒粒分明,香料濃郁,同飯嘅比例配合得啱啱好。
𝐒𝐡𝐚𝐡𝐣𝐚𝐡𝐚𝐧𝐢 𝐁𝐢𝐫𝐲𝐚𝐧𝐢 特式雞皇炒飯

呢度係其中一間我食過後覺得非常好食同埋正宗嘅印度菜菜館,無論係服務定係食物質素均係好好,價錢亦好合理👍🏻👍🏻
2021-11-09
𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐌𝐮𝐫𝐠𝐡 香燒春雞
𝐒𝐡𝐚𝐡𝐣𝐚𝐡𝐚𝐧𝐢 𝐁𝐢𝐫𝐲𝐚𝐧𝐢 特式雞皇炒飯
  • 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫𝐞𝐝 𝐍𝐚𝐚𝐧 牛油烤餅,