2019-05-29 67 瀏覽
好川好菜,唔知係咪真係好好嘅川菜呢。呢幾年越嚟越鍾意食四川菜,好大部份都受大陸嘅影響,我特別鍾意食酸菜魚,咁岩係尖沙咀返工嘅時候係呢間新餐廳食過佢哋嘅午餐覺得真係唔錯,所以今日帶埋兩位老人家過嚟食。老人家最鍾意飲湯,先叫咗個雞骨草羅漢果湯俾佢,另外都叫咗一碗牛大力土茯苓湯。兩個之中我就比較鍾意雞骨草味,可能平時飲得多雞骨草啊不過未試過飲佢嘅湯。感覺都好特別甘甘甜甜咁,特別潤喉。另外都強烈建議大家試吓佢嘅話梅豬手,我就未食過話話梅豬手,係偏甜少少嘅豬手但係又酸酸地超級開胃。我哋四個人每人食咗一兩夠之後完全覺得唔夠想繼續食落去。之後叫咗個酸菜魚328超大一份入邊有好多酸菜,桂花魚都好新鮮。同大陸食嘅都冇乜分別如果好掛住食酸菜魚嘅不妨過嚟試吓。

之後叫咗個酸菜魚328