2004-08-29
27/8下午同小熊黎食tea,上次試過佢d cake真係好麻麻(其實都可以話難食),所以今次食一定唔會食cake,我地一入到去餐廳裡面,企係到一陣,先至有個女侍應行過問我地幾多位(但店內得幾檯客,都唔明點解佢地好似好忙敢),之後坐下,我地就點了下午茶餐:我就食鮮什果班戟$45-有2件仔,生果唔算新鮮,味道都算ok啦.飲品-我見個set menu有cappuccino,敢咪點iced cappuccino,個男侍應(穿綠色圍裙)好串敢同我講無iced果喎,敢我咪唔要iced囖,味道一般啦,唔水law.小熊就要了特色扒三文治$45-嘩!碟野一黎到,咩黎呀,一d都唔似三文治(個包好古怪),佢食了一啖,裡面原來係火腿(嘩!敢樣都叫特色),味道佢話ok啦,不過真係有d art錢.飲品-佢又唔知仲嘜鬼野話要咩凍特色咖啡,敢果男侍應又好串敢話,敢即係普通凍咖啡啦(講完lee句野佢就即刻攞矖d menu就走了),杯野味道小熊就話麻麻.lee到係得2個男侍應,一個肥一個廋,無穿圍裙,好似係穿紅色恤衫(得lee2個係敢,同其他侍應裝扮有d分別,我估可能係past time/新人)係真係做野,其他果d(包括
lee到係得2個男侍應,一個肥一個廋,無穿圍裙,好似係穿紅色恤衫(得lee2個係敢,同其他侍應裝扮有d分別,我估可能係past time/新人)係真係做野,其他果d(包括穿黑色套裝個d女人,我估可能係經理/主任),都唔知做嘜,成日係到傾計.
我上次黎買蛋糕時係收銀處見到有個牌hk bank信用卡係有85折,我都問過佢地hk bank信用卡有無折,佢話食野果邊有,西餅部就無啦.敢我今次埋單前咪問果女侍應(穿綠色圍裙)係咪hk bank信用卡有85折,佢居然同我講幫我問下先(收銀處個hk bank果牌都仲係到,唔通你新黎,好似嘜野都唔知),敢佢又走左好耐唔知去佐邊處(奇怪!有幾個穿黑色套裝女人係到佢都無問佢地)之後幫我落單個果個男侍應走過來無嘜禮貌敢問我有咩事(唔係呀!我咪問佐果女仔囉,仲問我咩事?唔通果女仔去了敢耐都無同你講?),敢我咪再問同佢hk bank信用卡係咪有折,佢問我地叫咩(唔係呀,有無攪錯,你有好多客咩,你同我落單果喎,敢都唔記得),敢我答佢叫了下午茶餐,佢就同我講下午茶餐係無折(一d禮貌都無sorry都無句)
lee到d服務(落單果個好串男侍應)比我感覺真係仲差過茶餐廳(d態度),一d都唔似酒店囉,d野食又麻麻,價錢酒店來講係平,但當所有野不符,敢我就覺得一d都唔覺得平啦(直頭唔直),所以我都相信無下次啦.