2024-01-06 70 瀏覽
朝早一踏入店門,空氣裡就流連著牛油的香氣,吸引住每一個經過嘅食客。今次我一於點咗個鮮果蛋撻。嗱,嗰撻一上檯,先係視覺上就攞晒分 - 大大個、色彩繽紛,真係令人心花怒放🌸。啃一口,鬆化嘅牛油酥皮同埋綿密嘅蛋糕底層簡直夾得舒服,每嚿生果都清新爽口,整體口感得嚟清爽得嚟飽肚,真係正!過咗一陣,係媽咪大日子,當然要嚟個靚靚藍莓芝士蛋糕慶祝。個蛋糕賣相勁吸引,新鮮藍莓噹噹,一啖啖係咁誘人😍。嗌刀劈落去,果然係點解要叫厚道的紐約款式 - 絲滑厚實嘅芝士同軟綿的底層令人回味無窮。食落去甜而不膩,與藍莓嗰點酸味咁啱夾,個蛋糕整體來講絕對係心思之選!最後,行程趕,匆匆忙忙咬咗個咖啡味瑞士卷。雖然嗰蛋糕質感略嫌粗獷啲,但咖啡香氣嗌得嚟,恰到好處喺鼻尖繞,一個輕盈嘅旋轉就消失喺我嘴裡,希望下一站可以攞返份重量級美食墜入胃海,盡享美食樂呵呵🍰。