2021-11-23 1032 瀏覽
冇錯又係朋友生日去食生日飯,本身並唔係想食呢間,但其它想book嘅唔係full book就係是日唔開,所以決定再次光臨呢間。我地叫咗蝸牛,炸魷魚同Rib Eye。我本身一般般食蝸牛,因為食蝸牛同食螺差唔多咁,口感都差唔多,但我絕對推介呢到嘅蝸牛,因為佢個香草蒜蓉牛油汁真心無敵,絕對需要拎多塊麵包食d醬汁,否則真係對唔住呢碟蝸牛。炸魷魚都唔錯,魷魚軟身有彈性,新鮮炸起脆卜卜,但並唔係非呢間不可。Rib Eye好正,油脂分布均衡又帯有肉汁,只需要少少鹽就已經足夠, 肉邊仲帯有少許焦香,分量十足,2個人分絕對足夠。相信大家都覺得LPM係一間環境同食物質素都好高嘅餐廳,非常適合生日去食,由我地坐低到走為止,聽到起碼6次birthday song,未計我地自己個次,好誇張😂😂