2018-12-24 186 瀏覽
經朋友介紹,我地呢日去左荃灣某一間家具店訂購左一個組合櫃。心滿意足之後係前往地鐵路途見到呢間名捌月,係另一半心郁郁之下就走入左呢間餐廳享食。店內既裝修好有格調,四牆都掛滿印有Marvel畫像既牆畫,睇黎店主都係‘同道中人’。另外近門口位有一個細型既自助bar,有沙律、水果供食客享用。我地呢晚就揀左$498,2人套餐,兩個人享用剛剛好。蟹肉純野菌濃湯。湯身比較濃稠,湯匙一起,滿滿一絲絲既蟹肉,味道濃郁但又唔膩,配上隨湯附上既麵包條,味道十分相夾。另一半就加左$18轉酥皮湯,內裏其實都係蟹肉湯,但包上酥皮又會係另一種口感,有興趣不妨一試。法色牛油汁煮藍青口。青口既份量頗多,肉身亦都偏向肥滿,唔會太乾瘦。不得不說個牛油汁絕對係一個亮點,濃濃既牛油香,建議每一舊青口都要沾滿牛油汁,味道會再上一個層次。松子仁青醬蟹肉意粉。因為用松子仁青醬烹調既關係,所以意粉呈青綠色,伴上點點蟹子同絲絲蟹肉,頂層有一塊煎香左既帶子。意粉質感唔會太淋,兩個人一口接一口,話咁快就清晒。美國安格斯肉眼扒,主角中既既主角。我地揀左medium熟度,而主廚係熟度控制上亦值得一讚,恰到好處。外層微微煎香,內裏仍然保留肉汁,每

我地呢晚就揀左$498,2人套餐,兩個人享用剛剛好。

美國安格斯肉眼扒,主角中既既主角。我地揀左medium熟度,而主廚係熟度控制上亦值得一讚,恰到好處。外層微微煎香,內裏仍然保留肉汁,每一啖都會感受到濃郁既牛肉香。值得一提既係份量十分之大,我地二人亦差d食唔晒,十分滿足

我地亦點左冰鎮奶茶同冰鎮朱古力。因為冇加冰既關係,味道都會較純,唔會比冰水沖淡,值得一試。

荃灣食店選擇多,但如果提起西餐,名捌月確實係一個唔錯既選擇。
  • 松葉蟹肉蟹膏意粉
  • 美國安格斯肉眼扒