2019-04-24 1270 瀏覽
心血來朝我想食英式下午茶,於是上網搵下。搵到呢間popinjay好似都幾新同幾多人推介,而且慣咗睇圖嘅我就被嗰個好似雀籠咁嘅嘢吸引左港女真係港女~呢個下午茶都算幾多嘢食,同埋鹹點嘅款式都好多,而且味道亦都唔錯!本身個Tea set包左一個sconce , 總會有人職場係你面前打個cream~你可以選擇橙味或者朱古力味由於入到黎嘅時候見到d staff 貌似好似係每一台前面都整緊啲嘢仲有火焰,個畫面好壯觀😂仲傳出陣陣嘅crepes味,於是忍唔住問咗個staff 整緊啲咩。原來加多$90,個scone 嘅整法會upgrade 左,以pan fried 嘅形型去煮。Staff會先叫你二揀一揀一種味道,我就揀咗橙酒。然後佢會係你面前煮左啲酒,再放個scone 入去煎,之後將個橙走淋返喺scone嘅面。味道比起傳統就咁揸忌廉,果醬喺面濃好多,而且scone 嘅質感鬆少少。最重要係嘅左嘅scone 點都好味。最後,staff拎咗入門口見到嘅嗰個雀籠過嚟叫我地喺雀籠度揀一隻蛋話係驚喜有機會中獎。揀咗一隻蛋裏面幫我開佢原來係一舊朱古力,裏面有張字條,一係一啲鼓勵與一係就係中獎。好似fortune co
心血來朝我想食英式下午茶,於是上網搵下。
港女真係港女~

最後,staff拎咗入門口見到嘅嗰個雀籠過嚟叫我地喺雀籠度揀一隻蛋話係驚喜有機會中獎。揀咗一隻蛋裏面幫我開佢原來係一舊朱古力,裏面有張字條,一係一啲鼓勵與一係就係中獎。好似fortune cookie 咁。