2024-02-01 29 瀏覽
各位食友,今日非常有幸去試咗間唔錯嘅餐廳,香港懷舊情懷瀰漫既感覺,充滿靈魂嘅梳乎厘,真係叫人難忘!首先,講吓佢地嘅原味梳乎厘(附帶忌廉),賣相呀,真係得意㗎嘞!打開門嗰一剎呢,件事嗰香味直撩鼻尖,梳乎厘又香又腍,每啖都飄散出蛋香,口感嘅話,細膩得滑,內裏係比較緻密嘅那種,啖啖實在,任由果汁同埋忌廉點綴,正!對於偏愛厚實口感嘅朋友,你哋應該會好鍾意嘅。再嚟就係佢哋嘅焦糖香蕉款呀,賣相真係煞食得嚟㗎嘞🍌🌙,香蕉裝飾成月亮形,搭配嗰焦糖醬,呢個配搭嘅甜同香,真係得咗!每一啖焦糖搭香蕉,噴香得滯,唔膩口,另外嗰梳乎厘,質感綿密,幼滑,蛋味足,而且吸晒焦糖醬嘅精華,真係夠哂味!整體嚟講,食物美味而且係藝術品般嘅呈現,正到不得了,真係適合同三五知己嚟嘆一嘆,搵返嗰份平民價格嘅高級享受。開心分享呢個小驚喜啊,希望你哋都會鍾意!食喇叭嗰一刻,真係覺得好滿足🍰☕️👍!