旺角呢間泰式fusion餐廳裝修得好別緻💫用五顏六色嘅霓虹燈💡同藍, 綠, 啡色配搭各種玩味擺設🤡營造搞怪有趣嘅氣氛🩵而餐單上嘅食物配搭同名稱都同樣好得意😆可以話係創意+打卡滿分嘅泰式cafe🍹✨️泰鍾意青檸凍的蜆 $108酸酸地嘅青檸凍蜆作前菜好開胃🍋蜆肉都幾大隻飽滿😊但中間食到少少沙粒 未洗乾淨⏳️整體份量覺得少咗啲 幾個人share覺得份量多啲就好了🍴✨️泰式肉碎豬頸肉比薩 $158有創意而又好夾嘅菜色😯同一般比薩一樣用千島醬,蕃茄醬同芝士做base 皮邊烤至香脆🍕鋪上嘅豬頸肉用泰式燒汁醃好🐷加上蕃茄仔同椒等作伴料 整體味道偏酸而帶微微辛香🍅同比薩都幾夾幾惹味 幾喜歡呢個fusion菜😆✨️記得抹嘴呀墨汁卡邦尼配香煎帶子 $146另一個幾有水準嘅主菜☺️卡邦尼意粉偏粗身同硬啲 食落幾有口感🍝墨汁同拌埋一齊嘅火腿, 魷魚等帶出淡淡咸香味🦑帶子十分嫩滑多汁 簡單嘅鹽同胡椒調味唔會遮蓋食材嘅鮮甜😋✨️冬蔭功湯 $148冬蔭功嘅湯內非常足料 菇, 蝦, 魷魚等一起就超多🍤而湯底嘅辛香都足夠 但椰味就差啲 令味道層次無咁豐富🤔而蝦, 魷魚等海鮮都略帶冰鮮味 處理得唔夠妥當🧊✨️火山黃咖喱|雞搥 $16

✨️泰鍾意青檸凍的蜆 $108

記得抹嘴呀墨汁卡邦尼配香煎帶子

✨️冬蔭功湯 $148
冬蔭功湯

✨️火山黃咖喱|雞搥 $168
呢個菜色嘅擺盤相當吸引 多士同雞搥圍住鋪滿忌廉嘅火山😍脆面皮裏面包住黃咖喱同素菜🍛失望嘅點係 黃咖喱份量好少 咖喱唔但只無流出嚟 亦完全唔夠沾多士同雞搥🥲而咖哩味道就普普通通 沒有太深記憶點🫠
火山黃咖喱

火山黃咖喱

✨️黑芝麻豆漿沙冰 $52
幾特別嘅低糖飲品😉杯上有一大球黑芝麻雪球 味道好香好濃郁🥰而下層係豆漿沙冰 甜度屬於微糖 唔會好甜🥛但我就覺得豆漿味唔夠濃厚 稀咗少少🤔不過整體算都唔錯嘅飲品🙂
黑芝麻豆漿沙冰

✨️芒果椰奶沙冰 $52
而朋友點咗嘅呢杯飲品 好鮮甜解暑😆表頭放咗芒果蓉🥭而下面係椰奶沙冰🥥椰奶同芒果味都好濃郁而且好夾😛

總結:
餐廳嘅環境十分加分 裝修擺設好有誠意💞連同餐單都一貫新奇玩味風格🤪而食物方面的確好有創意 擺盤都有心思🍽味道質素中規中矩 有啲菜色都令我幾有驚喜😄好多菜色都啱3-6人share一齊食 係幾適合約朋友聚會嘅餐廳👭
2023-09-28
泰鍾意青檸凍的蜆