2021-01-06
餐廳:森記牛雜粉麵 (長沙灣)地址:長沙灣青山道150號地下C號舖最近行開長沙灣青山道見到呢間森記牛雜粉麵,比佢懷舊嘅油畫同埋好多綠油油嘅小盆栽吸引咗🪴,所以決定入去整返碗魚蛋粉😋,享受一吓港式茶餐廳嘅美食呢到嘅粉麵真係好抵食,廿幾蚊就有一碗,叫咗碗新鮮魚皮餃河粉($26)同鮮滑魚片麵 ($26);魚皮餃有4粒,而魚片有成6-7片,好有港式原味👍,仲有淡香嘅鹼水麵,零舍好食,幼麵仲好爽口,唔會好腍或者好散淨牛雜 $76大食嘅我一碗麵又點夠😆,所以叫多咗個餐廳馳名嘅牛雜,裡面有牛肚、牛大腸、牛肺同牛膀,每件都有至少3-4舊,仲有唔少蘿蔔,呢到嘅牛雜配上牛腩汁,雖為內臟但無腥臭味😍,仲好入味添💦,唔知呢到又有無牛雜愛好者呢?跟粉麵配搭加$15就可以有多碟芥蘭,而熱飲就另外加$6☕️,三十幾蚊有一碗粉同杯嘢飲都算喺咁啦😎。而除咗粉麵,森記仲有多款泡飯同碟頭飯🍛,甚至連火鍋料都有得買,下次經過一於試吓其他嘢食先
地址:長沙灣青山道150號地下C號舖
呢到嘅粉麵真係好抵食,廿幾蚊就有一碗,叫咗碗 新鮮魚皮餃河粉($26)同 鮮滑魚片麵 ($26); 魚皮餃有4粒,而魚片有成6-7片,好有港式原味👍, 仲有淡香嘅鹼水麵,零舍好食,幼麵仲好爽口,唔會好腍或者好散
淨牛雜 $76
大食嘅我一碗麵又點夠😆,所以叫多咗個餐廳馳名嘅牛雜, 裡面有牛肚、牛大腸、牛肺同牛膀,每件都有至少3-4舊,仲有唔少蘿蔔,呢到嘅牛雜配上牛腩汁,雖為內臟但無腥臭味😍,仲好入味添💦,唔知呢到又有無牛雜愛好者呢?