餐廳: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
資訊:

《蘇媽•蘇媽 馬來西亞茶室 - 旺角》呢間餐廳喺香港開左好幾間分店,聽就聽過啦🤨一直都未有機會去試,同埋近排天氣太熱既關係🥵,都唔係太想食啲熱湯類既東西🥲不過機緣巧合下行過呢間餐廳,當時由正值下午茶時間,朋友入去食少少輕食😎我哋兩個人點左兩款多士、兩杯特飲、一碗椰漿飯(因為佢綠甘甘好吸引先叫🤩)同埋三串沙嗲串燒。💁🏻‍♀️椰香咖央多士 $35咖央甜甜地幾開胃,同埋我本身都幾鍾意食有椰汁嘅食物,所以主觀地覺得幾好食😝💁🏻‍♀️海南鴛鴦燒麵包 $45呢個係椰香咖央多士嘅加強版,入面多咗兩塊超厚牛油🧈超級邪惡但係好好食😋佢個麵包係焦糖麵包,如果兩款多士嚟揀我會揀呢個多啲👍🏻💁🏻‍♀️馬來沙嗲串燒(豬牛雞各一串) $52串燒唔會燒得太乾太老,味道合格,個沙嗲醬係精粹🥰💁🏻‍♀️美綠恐龍🦕 $38純粹係朋友嘅童年回憶,$38嚟講的確唔係太化算,呢個價錢係屋企自己可以整到幾十杯😅如果唔係真係太口渴嘅話建議點其他😂💁🏻‍♀️斑蘭椰汁冰 $38椰汁冰好重椰子味🤩one of my favourite,飲品底下有少少西米令到有啲咬口👍🏻💁🏻‍♀️椰漿飯 $21叫佢純粹因為滿足自己鍾意食綠色食物,又鍾意食有椰漿嘅東西
《蘇媽•蘇媽 馬來西亞茶室 - 旺角》
💁🏻‍♀️椰香咖央多士 $35

💁🏻‍♀️海南鴛鴦燒麵包 $45

💁🏻‍♀️馬來沙嗲串燒(豬牛雞各一串) $52
串燒唔會燒得太乾太老,味道合格,個沙嗲醬係精粹🥰

💁🏻‍♀️美綠恐龍🦕 $38

💁🏻‍♀️斑蘭椰汁冰 $38

💁🏻‍♀️椰漿飯 $21
叫佢純粹因為滿足自己鍾意食綠色食物,又鍾意食有椰漿嘅東西😆如果有嘢餸會好啲😂所以最後都要打包返屋企再食

最後埋單$229😂本來諗住食輕食,變左勁飽咁走
2022-07-21