2022-11-07 29 瀏覽
🎀尚鮮海鮮料理⭐椰子清雞鍋⭐鮮炸脆響鈴⭐特尚手切牛⭐黑豚肉片⭐田園盛⭐四圍餃尚盛  呢間餐廳主打單點火鍋, 而我通常食單點火鍋都好注意湯底, 但係都估唔到今次嘅椰子雞湯底好有驚喜。首先好難得嘅係個湯係煮得好清甜, 飲到椰子嘅香味同甜味, 而且d 雞肉亦都係新鮮雞, 就算係湯入面煮左好耐都唔會幹身。我同朋友真係忍唔住飲哂成煲湯、食曬成鍋雞先開始打邊爐。 除左湯底之外, 佢嘅即炸響鈴都係驚喜之作, 香脆美味仲有濃濃嘅豆香, 放落個湯左右各划2下, 食落超有滿足感。 仲要講下呢度嘅肉類質素都好好 , 牛肉同豬肉份量都好充足 。牛肉d 花紋幾靚, 食落有充足嘅牛油香同濃厚肉味。而豬肉嘅脂肪雖然比牛肉多, 但係食落一d 都唔滯, 反而覺得豬肉嘅油脂如爽口, 配埋個湯底真係一流。 總括而言真係一間值得回訪嘅餐廳。 Address:佐敦吳松街62-64 幸福商業大廈1樓1/F Gofuku Tower,62-64 Woosung Street,Jordan, Jordan港鐵佐敦站 A 出口, 步行約5分鐘#food #foodie #foodhk #foodiehk #尖沙咀 #美食 #尖沙咀美食
🎀尚鮮海鮮料理

⭐椰子清雞鍋
⭐鮮炸脆響鈴
⭐特尚手切牛
⭐黑豚肉片
⭐田園盛
⭐四圍餃尚盛

總括而言真係一間值得回訪嘅餐廳。

Address:
佐敦吳松街62-64 幸福商業大廈1樓
港鐵佐敦站 A 出口, 步行約5分鐘

#food #foodie #foodhk #foodiehk #尖沙咀 #美食 #尖沙咀美食 #佐敦 #佐敦美食 # #hkrestaurant #hongkong #foodlover #香港