2018-04-20
之前經過呢間店想入去,但因為要等位,所以冇去到。但今日唔使等位,可能因為我地太早(20:20pm)去既關係,去到見到員工都在食飯。感覺唔太好意思阻住佢地食飯,而且店內人少,所以等佢地食到咁上下先落單。本身想試「首創椰青燉蛋白」,但由於一日只有5隻供應,所以係賣晒的。唯有明天請早。咁我地就叫左「椰皇芒果(椰皇啫哩,小丸子)」同「招牌椰皇燉蛋白」。 「椰皇芒果(椰皇啫哩,小丸子)」上面鋪滿芒果,店員話由於擺唔落小丸子,所以小丸子分開上。雖然有少少怪,但感覺份量十足。唯有先食左上面的芒果再倒啲小丸子落去椰皇度。芒果頗甜,芒果下面有椰皇啫哩,這啫哩比較結實且清甜,唔似其他易碎的啫哩。而小丸子就唔夠煙韌,可能係分開上時係暖的,小丸子要夠凍先好食,內里還有粒豆沙湯丸。相信如果小丸子唔係分開上既話,整體既評分會更好。至於「招牌椰皇燉蛋白」,我地叫左凍的。因為平時食開熱既椰子燉蛋白,感覺凍既又係另一番味道。凍既無熱既感覺咁甜,但食完唔會咁「漏」,幾好。食完仲可以刮厚厚的椰子肉來食。食完「淋」既蛋白再食硬硬地既椰子肉。軟硬兼施。哈。。。。。。