2022-12-21 133 瀏覽
防疫措施逐步放寬,見到夜晚越來越多人出街食飯,呢夜晚食完飯之後,同朋友想搵間甜品舖食甜品,行咗好多間都爆曬人,於是乎就行遠啲去到大角咀,呢間甜品舖食始終位置上面比較吊腳,所以就有位可以坐低食,如果夏天嘅時候,黎呢間甜品舖當然可以食沙冰,又或者雪糕,我自己最鍾意就係佢個宇治金時個抹茶雪糕加上紅豆好挾,但係而家喺冬天,啱啱嗰幾日天氣又凍,所以就食啲暖嘅甜品,呢度最出名暖嘅甜品就係椰皇啦,係原個椰皇,中間有唔同嘅配搭,例如芋圓喇啦、桃膠等等,今日就叫咗個椰皇燉芋圓,椰皇嘅清香好正,另外有嗌咗一個鮮奶燉蛋白,唔知係咪因為人多嘅關係呢,水準好似冇平時咁好,尤其是個蛋白比較淡,下次再嚟試多次試真啲先。
2022-12-18
15 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)