餐廳: 石一燒 (九龍城)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-21 8 瀏覽
今日同朋友去咗間係九龍城既和牛燒肉店,食物質素真係冇話講!我哋揀咗極上和牛盛會($698),份量好多好夠食,同埋有好多款式嘅和牛試,真係食到舌尖上嘅享受😍😍首先嚟緊就係和牛盛會,個碟上擺滿滿嘅精選和牛,每塊肉都好鮮嫩多汁,肉質真係無得挑剔!九州A4和牛三角同埋上前腿肉都係我哋鐘意款式,三角肉厚切,油脂豐富,口感嫩滑,肉汁豐富。上前腿肉就更加嫩滑,入口即化,真係和牛嘅極致享受!澳洲和牛封門柳肉質鮮美,咬落去有嚼勁,肉味好香濃!前菜方面,有三款精緻嘅小菜,分別係甜酸辣三種口味有炸脆奶卷,蟹柳,同埋辣伴帶子裙邊,另外仲有一盤沙律,沙律清爽可口,好好味!樱花蝦味噌湯都好特別,湯底濃郁香醇,加上大量櫻花蝦係面,令人回味無窮。菇密會就係一盤各款鮮美菇類,燒烤後更加鮮甜,好適合搭配和牛享受!我地叫左一個飯同一個升級左烏冬!烏冬彈牙有嚼勁,湯頭鮮美,好解飽。甜品方面,有自己整抺茶加落雪糕到,完美嘅結尾!中間我地仲叫左杯啤酒,佢地宜家有個挑戰,如果女仔9秒飲哂就可以送多一杯,可惜我飲得太慢失敗左🤣🤣埋完單仲送左個刮刮卡,抽中左一枝紅酒可以下次用📍 石一燒 (九龍城) (九龍城)九龍城啟德道55號AVA5

澳洲和牛封門柳肉質鮮美,咬落去有嚼勁,肉味好香濃!

埋完單仲送左個刮刮卡,抽中左一枝紅酒可以下次用

📍 石一燒 (九龍城) (九龍城)
九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry九龍城 #日本菜 #燒肉 #石燒 #石一燒 #和牛