2022-03-17 353 瀏覽
我係附近返工,尋日同同事去買外賣,因為話呢間好好食,但收錢個女人對我同同事既態度已經勁差,又唔出聲我地咪嗌餐,佢一句「你等等我落緊單!」咁我同事諗住講餐編號,點知佢又勁差咁講「下次你講食乜得架啦下,唔洗攪其他野!」之後我同事已經嬲緊,到我買佢又落完單掉低張單我點知係咪俾我,我咪問張單係咪我?佢答我「係呀!咪邊個架?」我真係勁多粗口係心了!😡😡到今日再去食,佢既態度一樣咁差!又唔講幾錢又唔數錢就收入銀頭又唔找錢,我話幾錢架我俾$80你啵?!佢話$60得架啦,我話咁你攞哂我$80?!佢話「你肯定呀麻?!我唔會數錢架!」我心諗係你問題姐唔數錢!找啦!之後佢找$10我心諗,岩岩唔係話$60咩?我再問佢佢又鬧我,「我岩岩唔係俾$20你咩?!我俾返$20你架啵!」我心諗我成身得$80,要唔要俾你搜下呀?!我當時唔知點解禁住自己唔好發火,仲同佢講唔好意思,而家我真心想返去小佢!!!!返到公司睇仲見到佢俾少一包檬汁我!以後都唔會再食!

外賣自取