2022-10-23
📌 拉麵Jo - 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1030號舖🗓(23/10) 星期日 ⏰ 晚上6點左右 💈特式:途經Element,又未食晚飯,見到有呢間拉麵Jo,曾經上網睇過都見有人介紹係香港比較出名嘅拉麵店,但一試真係失望到極,以下慢慢同大家講。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:食物方面佢種類都有返咁上下嘅,咁我地今次就叫左1個特製低溫叉燒麵,1個安格斯牛扒溫泉卵蛋飯同1個小食蔥花牛舌,等我同大家講下佢d味道有幾唔掂先。特製低溫叉燒麵 - 首先個湯底唔夠熱,之後完全唔香濃,出前一丁d湯底都好過佢,麵係直身幼麵,一向都覺得拉麵用直幼麵係唔襯,又掛唔到湯,雖然有d店用直幼麵都做得好好食,但唔係佢呢間囉,之後d低溫叉燒係做得好淋身嘅,但真係太肥,食左4片之後已經覺得太肥膩,最後係隻糖心蛋,唔算夠糖心,食左兩三啖麵之後已經見到變左全熟蛋。安格斯牛扒溫泉卵蛋飯 - 呢個飯係做得ok嘅,d安格斯牛扒就有牛味,但略嫌煎得太乾太柴,最緊要講係佢跟餐個麵豉湯,咸到一個點,係咸到飲完要洗腎個隻咸。蔥花牛舌 - 太熟太柴,無牛味,唔想多講。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 - 餐廳有供
🗓(23/10) 星期日 ⏰ 晚上6點左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
蔥花牛舌 - 太熟太柴,無牛味,唔想多講。
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 餐廳有供應茶水,無叫到飲品。
🍽環境:餐廳環境相當逼夾,店面又細又open,完全無私隱,行過商場嘅人根本就係係你身邊經過咁滯,枱又細又窄,坐得唔舒服。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服務:本身餐廳職員服務都無乜大問題,但因為我本身坐個位近廚房,所以好熱,咁我見有人離坐,就問左其中一個職員可否調一調個位,該職員安排左我調位後,唔知係咪無通知其他同事,之後連續有兩個職員上菜比我都唔係好好態度咁講「下次自己調位要出返聲」,我亦連續兩次回覆返佢地,我唔係自己調位,我有詢問過你地職員,到埋單時佢地先有一個職員同我講佢地了解返唔係我問題,同我講唔好意思。
💰💸價錢:今日咁樣食1個拉麵,1個飯,1個小食,埋單要$400,仲要唔好食,直頭係唔值呢個價。
🐲💬總結:今日真係一個好差嘅用餐體驗,坐得唔舒服/服務態度唔好/食物唔好食/仲要唔抵食,無樣野好。
推薦指數:❤️🤍🤍🤍🤍