2009-10-13 28 瀏覽
離晒譜~上個星期六與幾個朋友諗住試試這間新開的甜品鋪~去之前都有上過OPENRICE睇過~覺得都OK唔錯~於是一行5人去上址試食~一到門口已經有好多人排隊~心裡抱著極大的期望..大約等了15分中才有位~不過在上坐既時候本人非常不滿一個中性打扮的女子(睇過之前既POST..應該是老細)~佢不但沒有理過我們~只顧著和一班熟客或朋友傾計~(之前睇過POST都有人有我的經歷),當晚全店爆滿~當我地諗好食乜既時候正想點菜~只見一個可憐既侍應妹妹忙過不停連停下來寫單既時間都沒有(老細還在傾計)..我地點了一個士多冰雪花冰,心太軟,芝士餅~同埋一個蘋果金寶,要等15分中~心情非常期待~首先黎既係芝士餅~外觀吸引聽聞是招牌菜~一食入口有即容既感覺芝士味好重~本人覺得非常好食..有不枉此行既感覺..之後黎是士多冰雪花冰..一黎外型都還可以..可是發覺有一種不明的氣味傳出~加上冰的中層有數滴不明的物體..有些小嘔心既感覺~食了一半就算(為肚子著想)..之後蘋果AND心太軟一起上~先講蘋果金寶~聞落非常香..可惜雪糕上有污漬,不明是什麼東西~蘋果不夠熱~都算OK既~~~最後亦最火的就是~所謂的心太軟~非常失望~一D都唔軟~個蛋糕心是硬的~一D水準都冇~之前已見過很多人批評這裡的心太軟~今日終於試過之後~非常明白食家既心情..大膽講句~垃圾@@!食物差價格比較貴~不值~雖然係西環但西環還有很多甜品店~我相信這暗是我試過最差的一間..服務態度差~特別是那個中性打扮的女子~因為本人還見一段小插曲..話時有客人點了雜果涼粉~當上菜的時候由於那位客人不知道是有椰汁打底於是興那位中性打扮的女子理論~內容不太清楚..但好清楚聽到那女子話~(唔緊要唔緊要~真係唔緊要~呢碗當我豪比你..好多謝你比我既意見呀~唔緊要)<<<非常十分之假~客人未發爛老板先發爛..今時今日咁既服務態度..真係唔要得~係呢度想講句~既然係新開既好多地方要改善~時候唔係問題但係要有心囉~新開鋪就對住D客發爛好難有下一次姐~加上這位中性打扮的女子終日口黑面黑~(務熟客同朋友外)..咁樣又如何可以有生意呢??如果要口黑面黑我覺得不如改個個名~唔好叫甜品堂~叫黑面堂啦!!!@@
  • 芝士餅~其他真係推介唔到