2022-09-10 420 瀏覽
呢間cafe位於超多outlet嘅鴨脷洲新海怡廣場,好啱大家行街行到攰黎攤唞下。一岀𨋢門 會先見到超大間傢俬舖 (啲枱凳櫃餐具都超靚),行到儘頭就會見到呢間cafe!TREE Cafe窗邊位景觀一流,寬敞恬靜,更設有kids corner!餐廳以輕食為主,有唔少三文治、蛋糕、批、沙律、意粉供選擇。不過價格略高,味道普通,勝在環境舒適,一場黎到hea返一兩個鐘會抵啲。▪️Carrot cake $65蛋糕濕潤,肉桂味超濃!夾雜住蘿蔔絲同提子乾,甜度恰到好處。(原本以為carrot cake好難難食,但我錯了,最近食左另一間超結實超麻麻。相比之下,呢個綿密得黎不失柔軟。即刻高分左好多)▪️Iced chocolate $38紙杯裝嘅凍朱,超普通!好有m記嘅味道。好無誠意嘅熱朱古力加冰,搖都無搖匀▪️Mango & Strawberry Tea $30用上Dilmah茶包,基本上唔會伏

▪️Carrot cake $65

▪️Iced chocolate $38

▪️Mango & Strawberry Tea $30
用上Dilmah茶包,基本上唔會伏