AMA Ristorante by The Amatricianist 餐廳嘅裝修富歐陸風格,華麗嘅同時又保留咗一些傳統意大利元素。餐廳裡面有一個非常大而且清晰解像度高嘅LED螢幕。螢幕不停地播放著意大利嘅街頭風景,包括古老建築、熱鬧嘅市場同美麗嘅風景,讓顧客感覺到自己唔單只係享用美食,更係體驗緊意大利文化及風情,令人有一種置身處於意大利市中心嘅感覺。餐廳以意大利菜式聞名,午市更加有半自助餐提供!任食各種美味嘅頭盤菜式,包括:意大利辣味腸、凍肉、巴馬火腿同蜜瓜、水牛芝士、Burrata芝士、燒烤蔬菜、章魚沙律、煙燻三文魚、白酒青口、鮮蝦等…… 真係享用完頭盤都已經好飽,Mamma Mia~麵包籃入邊嘅麵包亦都係由焗爐新鮮攞出嚟,熱辣辣脆卜卜,加埋橄欖油同埋黑醋一齊食,簡單而美味。跟餐嘅熱湯係蕃茄肉碎湯,看似清澈嘅湯底,但係卻蘊含煮食材嘅精華,好似飲緊西式老火湯一樣,甚至有驚喜!自助餐嘅主菜當然係意大利菜式,餐廳提供了豐富嘅選擇,讓顧客可以盡情地品嚐各種美食。我同朋友點咗「龍蝦番茄辣意大利麵 」($428)及「烤豬扒配蒜蓉迷迭香醬汁」($428)值得一提嘅係,餐廳嘅義大利麵條煮得恰到好處

自助餐嘅主菜當然係意大利菜式,餐廳提供了豐富嘅選擇,讓顧客可以盡情地品嚐各種美食。我同朋友點咗「龍蝦番茄辣意大利麵 」($428)及「烤豬扒配蒜蓉迷迭香醬汁」($428)值得一提嘅係,餐廳嘅義大利麵條煮得恰到好處,龍蝦味濃郁,龍蝦肉份量亦多;豬扒肉質腍滑,外面焦香可口,蒜蓉迷迭香醬汁香味四溢,令人回味無窮,delizioso!

店員嘅服務態度殷勤,總係微笑著迎接每一位顧客,形造出意大利人家庭聚餐上嘅熱閙氣氛,讓顧客有一個愉快嘅用餐體驗。

任食前菜
餐湯