2020-10-07 1789 瀏覽
呢日黎到土瓜灣行下,緊係要食開左四十幾年嘅哥登堡餐廳啦~搭車成日都會經過哥登堡,一直以黎都好想試😻今次同男友一齊就當然要食下「豉油西餐」浪漫下啦~💕土瓜灣係舊區,這些年附近已經起得越來越多高尚住宅,而架仲起緊地鐵,不過唯一無變嘅就係呢間 哥登堡~仲係七十年代嘅裝修、門面,門面懷舊嘅字體、手寫嘅餐牌,比人嘅感覺好似時光倒流左咁🔙呢度有好多唔同嘅餐,最抵四十幾蚊就可以食到啦~普通午餐都有成十幾款選擇、又有唔同嘅鐵板餐,任君選擇,花多眼亂😆實有款你想食嘅~而我地呢次就緊係試下“最豪華”嘅鐵板套餐啦~首先就會送上每人一個整熱左嘅餐包🥰暖笠笠咁,配牛油食係正嘅~羅宋湯(紅湯)有濃濃嘅番茄味,酸得黎有啲啲辣,個味道調得啱啱好👍🏻我仲食到啲原粒嘅黑椒😹😹😹暫時佢係我飲過最好飲嘅紅湯😹😆👆🏻羊扒🐏鐵板套餐(圖右) 羊扒有成四舊咁多,“大食”嘅朋友一定夠!而我就食唔晒啦~最後男友包底😹😅羊扒唔會好酥,但有羊個種香味🥰而且唔un😆啖啖肉夠juicy😻聽講呢度嘅黑椒汁係唔錯,所以兩個套餐都配左黑椒汁👍🏻又係幾香又辣辣地牛柳🐮鐵板套餐(圖左) 牛柳都有兩大舊😻叫左7成熟都仲係幾鬆軟👍🏻又有肉味👍🏻名符其實

牛柳🐮鐵板套餐(圖左) 牛柳都有兩大舊😻叫左7成熟都仲係幾鬆軟👍🏻又有肉味👍🏻名符其實嘅「大件夾抵食」🥰

食扒就當然要配埋椰汁紅豆冰先夠完美啦💕絕無溝水,真係椰汁加紅豆🥰呢間下次都會再黎食👍🏻
2020-10-04
  • 椰汁紅豆冰