2021-10-26
之前留意左呢間餐廳好耐,一直都想去試,今日終於有時間啦。去到見到佢嗰個門口嘅裝飾好靚,好有心思,入邊啲枱同枱之間都有距離,坐得鬆動好舒服。我地睇左餐牌,揀左d野食。前菜分別有個蕃茄凍湯同加利西亞章魚,另外仲有西班牙蛋餅。我哋仲叫咗一杯Mojito,杯嘢飲上嚟呢我哋嘩一聲,佢裝飾好靚,出邊啲冰真係好吸睛。飲落呢佢都好大杯,入邊嗰個酒精都好夠,亦都有薄荷等等嘅配料。蕃茄凍湯上枱仲有兩塊蒜蓉包一齊,個凍湯入邊好足料,啖啖都有蕃茄肉同埋其他配料。嗰個包好脆身,配埋嗰個湯飲好好食。之後就係個章魚啦,佢本身熱辣辣,下邊仲有片薯仔,連埋咁樣一啖咬落去,好爽口好好食。之後就到主菜啦,分別有個細嘅西班牙海鮮炒飯同埋一份西班牙烤乳豬。餐廳好好將兩份主菜同一時間上,咁就可以一齊影相一齊食。個炒飯好足料,上邊見到啲海鮮都好多款,有魚有蝦有青口有墨魚等等。個飯底亦都好Juicy,癡滿晒汁,食落好香。啲海鮮樣樣都好食,好新鮮,尤其是有個係挪威嚟嘅蝦,餐廳好推薦我地去食,食落係幾特別又幾好食。而另外嗰個烤乳豬亦都有好多片嘅乳豬片,每片都好厚,上面個乳豬皮燒得好香,下邊有一層薄薄嘅肥膏同埋乳豬肉。另外佢仲有一啲配菜同
之後就到主菜啦,分別有個細嘅西班牙海鮮炒飯同埋一份西班牙烤乳豬。餐廳好好將兩份主菜同一時間上,咁就可以一齊影相一齊食。個炒飯好足料,上邊見到啲海鮮都好多款,有魚有蝦有青口有墨魚等等。個飯底亦都好Juicy,癡滿晒汁,食落好香。啲海鮮樣樣都好食,好新鮮,尤其是有個係挪威嚟嘅蝦,餐廳好推薦我地去食,食落係幾特別又幾好食。而另外嗰個烤乳豬亦都有好多片嘅乳豬片,每片都好厚,上面個乳豬皮燒得好香,下邊有一層薄薄嘅肥膏同埋乳豬肉。另外佢仲有一啲配菜同薯蓉,個薯蓉同出邊嗰啲比好唔同,食落好滑。乳豬亦都好推薦比大家食!最後一提就係呢度啲侍應都好好人,隨時隨地幫你加水,收碟,抹枱,比濕紙巾你等等,我見夜晚都有唔少人嚟呢度Happy Hour,如果有機會嚟嘅大家可以一試!
蕃茄凍湯
加利西亞章魚🐙