話說今日中午約咗朋友,朋友公司係新蒲崗,所以順理成章就係附近先食飯,一邊食一邊聊!經過呢間慶樺,就呢度啦!都算滿座,無選擇,坐咗收銀台旁邊張枱!要自己填點心紙,我地見有 4人商務套餐既餐單紙,咁就填啦!個名係商務套餐,應該唔會好差掛 !明明寫住 11:00 am 開始供應,點知俾單一位比較年長既侍應,好晦氣就話:無呀!然後俾個收銀阿姐,呢位仲無禮貌,瞄一瞄張單,然後眼角向上,唔知係咪同我地講嫁!一路行一路話:無呀!無套餐呀。。。哇!咁搞笑,哈!正想起身走人!有位男侍應走過來,話:有呀!我幫你落!唉!咁就算啦!落單後,個位男侍應,馬上俾幾碗 “例湯”!例牌味精湯,無所謂,反正都係送既!我飲一啖,無再飲!其他人飲咗半碗!先來一碟牛河,味道唔錯!夠鑊氣!仲好大碟添 !再來上湯時菜,係白菜仔,又係好大鍋,菜都算新鮮,已經預咗上湯係味精,因為例湯味精超濃!但只要菜新鮮都無問題!到點心,三碟一齊到,蝦餃合格!排骨都可以!但鳳爪就不敢恭維,又係超濃味精!無食嗮!跟住個位男侍應態度友善既,送碟桂花糕你地食吖 !唔錯!好多桂花同杞籽!小菜都算 OK 既,唔錯既,價錢都唔貴,街坊生意!點心就麻麻地!但見到

無呀!無套餐呀。。。

哇!咁搞笑,哈!正想起身走人!

有位男侍應走過來,話:有呀!我幫你落!
唉!咁就算啦!

落單後,個位男侍應,馬上俾幾碗 “例湯”!
例牌味精湯,無所謂,反正都係送既!
我飲一啖,無再飲!其他人飲咗半碗!
先來一碟牛河,味道唔錯!夠鑊氣!仲好大碟添 !
到點心,三碟一齊到,蝦餃合格!排骨都可以!
但鳳爪就不敢恭維,又係超濃味精!無食嗮!
跟住個位男侍應態度友善既,送碟桂花糕你地食吖 !
唔錯!好多桂花同杞籽!

小菜都算 OK 既,唔錯既,價錢都唔貴,街坊生意!點心就麻麻地!但見到晚市D 海鮮價牌就唔算平!
盛惠 $208, 午市街坊價, OK 既!

最極品係個收銀阿姐!囂張到莫名其妙!

如果係老闆娘,自作自受,無計 !
如果係員工,就替老闆擔心,負責趕客,哈!

怕怕 !唔會特別專程來喇!
2019-01-13