2019-11-26 2480 瀏覽
💁🏼‍♀️日式燒肉omakase*呢間燒肉特別之處主要食和牛前腿肉🐂都係一啲較稀少既部位 出面好少食到🙂 當日由廚師發辦食了7款肉 留意番每款肉只得一塊😂🌟Omakase Kiwami極 $820/ppl呢個set既特別之處就係有個和牛海膽飯 牛肉選用了最頂級及稀有既chateaubriand🐂是肉質最柔軟細膩的部位 肉味濃厚😍 坊間只有極少數燒肉店會提供 十分矜貴🤤燒好後加上海膽 回味無窮😋😋 另一款比較好食的肉是misuji同daisankaku 亦係傳說中既3秒牛❤️每邊燒三秒就食得!油香非常出色👏🏻其中一款係同鏗魚湯汁一齊食 浸左落左湯度會清淡少少 不過鏗魚湯就好香🥰呢三款就正正常常淨係食個set唔夠 所以另外嗌多咗個chef kimura yaki😍睇相時已覺得好吸引!呢個係must order既名物!咁大塊牛都係每邊燒3秒就食得😋 牛肉油脂分布均勻 入口超級嫩滑!🤤個人好鐘意點蛋汁食既燒肉 因為肉既香味同口感都會大大提升👼🏻另外嗌左個日本生蠔 紅色既係泡菜醬汁 食落辣辣地幾特別 不過我都係鐘意清淡版多啲🤪總括而言牛肉好食 但價錢偏貴 但都值得一試既!當日慶祝生日 但都冇收切餅費
💁🏼‍♀️日式燒肉omakase

🌟Omakase Kiwami極 $820/ppl
呢個set既特別之處就係有個和牛海膽飯

呢三款就正正常常

總括而言牛肉好食 但價錢偏貴 但都值得一試既!當日慶祝生日 但都冇收切餅費 抵讚!😝😝
慶祝紀念
生日