海鮮不嬲係我地既至愛!係面書見到人地share出左個極品黃油蟹套餐,而富臨又好近我地,所以就同屋企人去試下啦!首先,未食之前,真係要讚下傳菜果個姐姐!雖然佢年紀唔細,但執野好快手,又成日跟進我地啲野食齊唔齊,有禮貌!讚!入正題!呢個就係極品黃油蟹既餐單啦!成個套餐重點就係呢兩只黃油蟹啦!!原只清蒸,算大只,清潔得幾乾淨。一打開!望見都正!係蓋已經見到有好多"黃油",好似咸蛋黃甘!當剪開個蟹身時,啲膏多到流出黎!個蟹膏濃滑鮮甜,係個口入面融化晒,超正!一級享受!好肥美,蟹肉實淨又好肉,唔會梅晒,絕對係活蟹清蒸而成,原汁原味!雖然有配醬油,但唔點都已經好足夠,點左反而蓋過蟹味,超正!餐單上仲有呢個滋保既響螺湯,清甜,好潤。湯料好多,夠晒味!乳豬半只乳豬皮好鬆化,脆卜卜!肉唔算好多,但唔肥,唔會食到成口油!點埋甜醬食一流!蠔皇海花膠扣翡翠花膠夠林,大大塊,補足晒骨膠原生菜時間控制得好,爽口。蠔皇雖多,但唔會太咸,味道剛好!古法蒸龍躉腩又一貴價野!魚皮好厚,好多omega3既感覺,哈哈。因為係魚腩,所以較多脂肪,痴住啲肉,好滑!豉油唔太咸,夠健康!xo醬爆蝦球蚌片蝦球同蚌片都好爽口又大塊!因係

入正題!呢個就係極品黃油蟹既餐單啦!

成個套餐重點就係呢兩只黃油蟹啦!!
原只清蒸,算大只,清潔得幾乾淨。

餐單上仲有呢個滋保既響螺湯,清甜,好潤。湯料好多,夠晒味!

乳豬半只
乳豬皮好鬆化,脆卜卜!

肉唔算好多,但唔肥,唔會食到成口油!點埋甜醬食一流!

蠔皇海花膠扣翡翠
花膠夠林,大大塊,補足晒骨膠原
生菜時間控制得好,爽口。蠔皇雖多,但唔會太咸,味道剛好!

古法蒸龍躉腩

xo醬爆蝦球蚌片
蝦球同蚌片都好爽口又大塊!因係係用xo醬炒,所以好香口,但唔辣既。

唔夠飽仲有八個生煎包!但食到呢度我已經好飽,只能食到一個

生煎包剛煎起,外邊煎既位好脆好香口,包發得好,好鬆軟,而肉夠林,有少少肉汁

好滿足的一餐!飽到上心口!好想再去食呢個極品黃油蟹!回味無窮!