2020-05-05 35 瀏覽
近期銅鑼灣新開既一間地道居酒屋,入面環境充滿著日本風,而且食物質素比其他居酒屋高不少,絕對係愛吃居酒屋既好地方。兩個人黎到呢間居酒屋,試左個日式炸雞翼,漁夫火炙丼再加松葉蟹甲海鮮丼,佢地除左丼飯出名之外,仲有好多壽司手卷同日式小吃都好味,不過最驚喜既係以下呢一樣!松葉蟹甲海鮮丼,睇相已經覺得好正,黎到既時候比想像既差唔多,佢上面個甲羅燒真係好正,再加埋有好多魚生既多丼飯,真係呢個價錢好難食到。之後個漁夫火炙丼,佢入面用既鰻魚同帶子好新鮮,條鰻魚好肥,又肉厚,夾埋帶子食真心一流。最後個日式炸雞翼好有風格,唔係出面既普通炸雞翼,炸得好有水準,雖然係單骨,但啲雞翼都好大隻,好好食。試左一次,整體都好好,價錢又合理,下次會再試多幾款唔同既野食!