2020-06-30
平日夜晚(生蠔海膽主題)食物種類極少。海膽主題但係得海膽魚子軍艦同海膽手卷,粒海膽好細,個手卷塊紫菜好韌。刺身有甜蝦、帶子、三文魚、八爪魚、希靈魚、吞拿魚(好多筋)。生蠔fine de claire啲味都ok嘅,但唔肥美。松葉蟹腳得個鹹字。燒牛肉生熟程度幾好,啲汁怪怪地。燒羊架一早整定,好細舊,太熟。炒蟹係臭嘅。有幾樣食物,包括乳豬、海南雞飯同砵酒焗蠔,係喺指定時間先出,出一次就無。最早7:15pm出第一款食物(其餘7:45pm及8:15pm),又無好似其他酒店自助餐咁響鐘,嗰個時候先啱啱到仲食緊凍嘢,我點知熱食嗰邊有個細白板寫住。甜品有杯裝haagen dazs種類都算多,牛油果嗰個甜品味道好奇怪,芒果芝士蛋糕、生果批ok。
食物種類極少。