2018-07-16
講到食喇沙,要搵一間夠濃味但仲保持到鮮味嘅的確不容易!Mee...Lemongrass暫時係唯一一間做到我要求嘅食店。今日到將軍澳探朋友,得知原來東港城都有分店,當然不能放過。😁😁😁晚飯時間一早已經好多人排隊,可以去攞飛先然後到附近行一行就返來食。無他的,淨係叫呢兩個限定優惠都已經抵到爆炸。💥💥💥仲有好多特色食品都好吸引,真係要嚟多幾次先可以試完。😅😅😅 見到牆身呢個咁靚嘅黑板畫,即係有衝動叫返杯芒果冰冰<cool爆鮮芒果冰冰>賣相一流!!吸Like首選。超濃嘅呂宋芒味道,冰冰涼涼,一大杯確實係爽!!<MEE...魔法梳打>魔法在加了檸檬汁後會變色的喔!檸檬清香,酸酸地仲有椰果喺入面,有得飲又有得食。<雞絲喇沙~ 雞絲大蝦豆卜>我最愛的喇沙未食都已經聞到超香濃~~有兩隻新鮮彈牙嘅大蝦,嫩滑既鷄絲,最重要最重要係有香濃鮮甜嘅喇沙湯底,冇得輸吖!!<馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配菜飯>估唔到有菜飯食,仲要係幾好食!!啲菜唔會煲到林pat pat,保持到咬口又夠清爽。厚切豬排肉質夠結實,表面燒得乾爽帶有微微既炭烤味道,吃得好暢快。如果要
仲有好多特色食品都好吸引,真係要嚟多幾次先可以試完。😅😅😅
見到牆身呢個咁靚嘅黑板畫,即係有衝動叫返杯芒果冰冰
<cool爆鮮芒果冰冰>
賣相一流!!吸Like首選。
超濃嘅呂宋芒味道,冰冰涼涼,一大杯確實係爽!!
<MEE...魔法梳打>
魔法在加了檸檬汁後會變色的喔!
檸檬清香,酸酸地仲有椰果喺入面,有得飲又有得食。
<雞絲喇沙~ 雞絲大蝦豆卜>
我最愛的喇沙未食都已經聞到超香濃~~
<馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配菜飯>
如果要食好味嘅喇沙,一定毫無懸念揀Mee...Lemongrass!!