2023-01-08
佢嘅串燒有日泰港川西新疆台式口味,各種肉類/蔬菜類嘅食物大約$20-40/串,食物例如鴨肝、和牛、海鮮等就會貴啲$50+ 今次黎嘅時候做緊日本生啤買一送一🍻 落單後大部分串燒都唔洗等好耐就上枱啦,食落都熱辣辣~ 今晚等得比較耐少少嘅係元貝同茄子,但有其他食物keep住到所以都可接受嘅~ 大部分串燒都好好食,好高質🤩 講下我覺得比較推介嘅呢幾樣~🍽豚肉節瓜波板糖(附月見)($38/份)望落賣相好吸引,豚肉同節瓜切片捲起形成一個波板糖🍭 醬汁類似黑椒汁,有黑松露嘅味道,附有一隻蛋黃,拌勻就可以點住食😋 因為中間用節瓜中和咗豚肉嘅油膩,整體食落都唔會好肥~🍽厚切鹽燒牛舌腩($48/串)呢個牛舌腩極好食!😋 肉質好軟淋,完全冇根冇韌。因為我有點埋中切牛舌芯,對比口感同香味牛舌腩都正好多~🍽鹽燒原塊雞皮($22/串)大大片嘅燒雞皮,所有油分都走晒,脆卜卜~ 食落好似薯片咁好脆口,過癮🤩🍽川燒蒜蓉茄子($36/條)每次食燒烤都必點茄子,食到好味嘅茄子會好滿足😂 不枉係等20+分鐘嘅一道食物,調味適中唔會太咸,配上蒜蓉同炸蒜一齊燒,好惹味😋😋
🍽豚肉節瓜波板糖(附月見)($38/份)
🍽厚切鹽燒牛舌腩($48/串)
🍽鹽燒原塊雞皮($22/串)
🍽川燒蒜蓉茄子($36/條)