今晚想嚟一場無與倫比嘅西式美食之旅,就嚟到位於鰂魚涌嘅「幸圓」食晚餐啦!✨ 【幸圓海膽五色丼】(海膽、三文魚籽、另外三款由廚師發辦)。要講,真係一流!🤗🤗 海膽非常新鮮, 我係一個超鍾意食海膽嘅人,呢一度嘅海膽完全符合我嘅心水,好甜好好食!!三文魚籽亦超鮮甜。加上另外三款由廚師親自挑選嘅食材,每一口都係味覺嘅享受!每啖都好滿足!🤠✨ 【燒八爪魚配蒜味味噌蛋黃醬】。呢道菜真係不得不讚!🤭 八爪魚燒到外層金黃酥脆,內裏鮮嫩多汁,伴隨住蒜味味噌蛋黃醬嘅香氣,味道一流,每一口都好滿足!😣😣 超好味✌🏼✨ 【脆皮半熟鴨胸配奶油胡椒汁】。呢度嘅鴨胸真係一絕!🤩 鴨胸煮到剛好半熟,外皮脆口,內裏嫩滑,配上奶油胡椒汁,味道融合得天衣無縫!😋「幸圓」真係讓人眼前一亮,無論係食材嘅質素定係創意都可見廚師嘅用心。😝 每一道菜都係味覺嘅享受,實在值得再嚟一試!🤛🏻總括嚟講,呢間西式咖啡店整得非常用心,食物新穎獨特,價錢公道,份量十足,實在值得大力推薦!