2025-01-26
見佢新開,就喺外賣平台點咗$88招牌羊腿飯。 出餐時間勁耐,耐到外賣車手都投訴!點知嚟到,只有羊腿沒有飯! 同店家理論,對方仲要話:「你個$88只有羊腿沒有飯!」仲要話只賠$10俾我當冇左個飯。哇多謝哂,我落街買個飯都唔止$10,更何況你個飯係特色新疆抓飯。睇返外賣平台訂單記錄,見到餐名字的確只有「羊腿」並沒有飯,但圖片是有「羊腿+飯」。飯呢?圖文不符?之後我想外賣平台想搵返該餐睇消楚個餐既內容,結果店家更直接將令我覺得有誤導既「羊腿餐」下架。作為食客我覺得餐廳嘅處理手法令我覺得非常不滿。所謂招牌菜「$88羊腿飯」,在外賣平台想點呢個餐,原來付出$88+1.5hrs既等待時間,只得到一條羊腿。咁當我睇錯啦,$88得到只有一條羊腿沒有飯當係教訓。撇除以上不愉快嘅經歷,咁我都可以就「條羊腿」做個食評既,始終係個人感受。等左1.5hrs, 雖然我好火,但羊腿是凍的!味道超鹹,冇新疆味道,骨比肉多。總結:$88只獲得一條羊腿+一肚氣,此餐CP值極低!加上餐廳態度惡劣!永不幫襯!
仲要話只賠$10俾我當冇左個飯。
飯呢?圖文不符?
之後我想外賣平台想搵返該餐睇消楚個餐既內容,
結果店家更直接將令我覺得有誤導既「羊腿餐」下架。
作為食客我覺得餐廳嘅處理手法令我覺得非常不滿。
總結:$88只獲得一條羊腿+一肚氣,
此餐CP值極低!加上餐廳態度惡劣!永不幫襯!