2022-10-30 541 瀏覽
昨晚上綱查詢今天日出時間係6:26分,於是今天一早起床,帶著快樂的心情去睇日出,行到飛鵝山腳,漆黑一片,於是前行往西貢,本人決定了要做的事不會半途而廢,行了半小時,終於有小巴,上了小巴很快到達西貢碼頭,今天雲層遮蓋了日出,睇唔到日出,於是嚮全記海鮮坐下飲個早茶,平時還在夢鄉,一生人都未試過咁早起床,(除了旅行外),點了一個鮑汁雞腳,一個罐湯餃,職員轉述七點才有師傅,烹飪需時25分鐘,我見到蒸籠有熱點心,於是我同職員取消這兩款點心,去拿取三籠點心,一籠豆苗餃吃了一口,味道麻麻,剩下兩隻,這時職員拿來一籠我之前取消的點心,我稱我已取消,請佢哋拿回,職員稱已落了單,不可退回,於是要我夾硬付單,一共143元,收取我多一籠點心費用,笠亂收費。縱話我為了幾十元令到大家唔開心,明屈,我吃幾多付幾多錢,點解要我比多幾十元,我心中不憤,以後都唔會再幫衬全記海鮮,奉勸大家小心為上。氣難平。