2023-12-17 737 瀏覽
呢間嘢本身間中都會去下,因為味道係唔錯。亦都介紹咗好多屋企人同朋友去食。但今日特登由荔枝角行到過去,全間嘢紅A膠櫈要搭枱坐得逼夾已經唔在講,一坐低就問食乜,問咗兩三次。我坐都未坐定,你問乜鬼嘢啫!好啦,落單叫咗碗炸醬雞肉腩肉米線,本身好肚餓,所以好期待。一上到黎,夾起一舊腩肉,全舊都係肥肉!!!拎第二舊睇,九成都係肥肉,第三舊都係九成肥肉,第四舊100%肥肉!另外兩舊係正常嘅五花腩。因為嗰四舊肥肉真係完全食唔到,所以叫咗阿姐過嚟問吓可唔可以換俾我。正常係醒目嘅即刻入廚房求其煮熟4舊腩肉就換俾我啦!點知嗰個阿姐話:係咁㗎喎,你落單嗰陣又唔講,你要講明係要瘦腩肉呀嘛,如果唔係就係咁樣隨機抽㗎喇!我係咁啤住佢,擺明好唔接受佢呢個答案!但係佢完全冇愧疚咁樣行開咗!喂大佬,阿姐你知唔知咩叫腩肉啊?你嗰幾舊係叫做肥肉,唔係叫做腩肉啊!你自己叫腩肉,會唔會expect全舊都係肥肉呀?聽完佢咁樣解釋真係火都嚟,但係好地地食餐飯,真係唔想搲爛塊面同佢喺度嘈!同埋個阿姐俾得啲咁嘅答案,好明顯我都已經唔係第一個啦。講多都嘥氣跟住我拎咗隻匙羹,將嗰4舊超級肥根本食唔到嘅腩肉排晒喺度!全餐飯根本背脊骨落,好似俾
跟住我拎咗隻匙羹,將嗰4舊超級肥根本食唔到嘅腩肉排晒喺度!全餐飯根本背脊骨落,好似俾人呃咗一味餸咁樣!
到我走嗰陣真係好冇禮貌咁樣將啲錢掉喺老細面前就走,因為呢餐飯真係令我對呢間嘢好失望!我去譚仔食,人哋啲腩肉一定會係五花腩,就算肥啲,我都清清楚楚見到係五層!蒜泥白肉就係薄啲,不過人哋全部都係五花腩,都唔會無啦啦一舊肥肉咁樣俾你。
我係叫腩肉,唔係叫肥肉,一間正常嘅食肆係冇理由將啲下欄嘢照攞出嚟賣!仲要同我講咁樣係好正常!
如果個阿姐或者個老細同我食晒嗰四舊肥肉佢,或者我條氣會順啲!
呢間嘢我會叫晒我身邊啲人唔好去,唔係好唔好食嘅問題,係衰格!
炸醬腩肉雞肉米線