2024-10-17
最近👧🏻同朋友一行四人相約食牛大人,見到佢地推出咗最新既日本黑毛和牛A4套餐,一係唔食,一係就食豪啲😝!果然合符預期高質素!🌟肉類/海鮮套餐內既日本黑毛和牛A4係任食,仲要每碟A4和牛既質素相當平均,唔會有得第一碟係靚肉既現象。和牛當然油脂分布均勻好似雪花咁,未至於入口即化嘅程度,但依然相當嫩滑(平時最怕食幾件就漏到唔想食🥲)。其他套餐內既肉類,例如:澳洲和牛牛肩卷、安格斯牛小排、伊比利亞黑毛豬梅肉等肉類都表現出色。而和牛套餐仲有包一份海鮮拼盤,有齊鮑魚、帶子、蠔、蟶子,全部都係新鮮鮮甜!🌟丸/餃類跟餐送既澳洲M9和牛牛丸每人2粒,爆汁肉香濃,覺得仲好味過平時食開既潮州牛丸🤣。另外套餐可以叫手工水餃,比較特別嘅有瓜仔雞水餃,出面比較少食到雞肉嘅水餃,仲要配瓜類,幾得意!另外仲有各種魚漿,例如章魚珍珠漿。🌟湯底湯底一共有10種選擇,個人認為比較特別嘅係期間限定既魚白湯三文魚豆腐鍋,高蛋白仲gym人士岩曬!不過今次👧🏻同朋友就揀咗台灣鳳梨雞鍋,湯底唔會話因為有菠蘿🍍而好甜,入面仲有啲魚乾仔、蜆肉同半隻雞,超級足料。🌟小食App內可點小食,例如鹽酥雞、梅甘酥脆薯、甜不辣、黑松露油炸鬼等。另外
🌟肉類/海鮮
🌟丸/餃類
🌟湯底
🌟小食
App內可點小食,例如鹽酥雞、梅甘酥脆薯、甜不辣、黑松露油炸鬼等。另外值得一提係A4和牛套餐仲要包食鮑魚,仲要有4款煮法,包括醉鮑魚、炭燒鹽蔥、柚子燒汁同原味鮑魚,當中醉魚都幾嫩滑又重藥材香,可以Encore,其他幾款都發揮不錯。
🌟自取櫃食物
自取櫃可以取各種菜類同丸類,款式眾多。而雪糕就有6種口味既Haagen Dazs,可以無限食,岩曬雪糕控🍦!
🌟飲品
飲品除咗有各種冷泡茶,仲有唔少台式罐裝飲品。今次👧🏻就仲有另計加錢叫咗杯少爺啤Pilsner,一路打邊爐一路飲啤酒🍻勁爽!