(非會員)
2009-07-04 28 瀏覽
今日係結婚週年紀念日,帶左爸媽,老公同個女去食新寧. 因阿B女得個歲幾,入到燈光較為昏暗既餐廰就好驚又尖叫,好在D 侍應好好人,俾左個膠公仔佢,又係度氹佢玩.雖然,阿B仲係扭計,但D侍應咁親切既服務態度真係好impressive.加埋佢個度提供既BB餐椅都幾professional,唔似出面果D餐廰求其俾張櫈仔你,真係唔錯.食物水準方面都令人好滿意. 我地order左一個兒童餐,羊扒餐,西冷牛扒餐同埋招牌既roasted beef餐.兒童餐 - 價錢唔貴, $58就有齊JELLY,雞皇飯,沙律,湯,腸仔,而且水準好高,有D驚喜.羊扒餐 - 好脆,味道唔錯,但個Mint Source偏甜。西冷牛扒餐 - 同外邊某大美國餐廳連鎖店比質素較高roasted beef - 極度唔錯,平時係酒店buffet食roasted beef通常食一兩啖就唔想食,但今次呢個菜真係好好,生熟適中,又有D肥膏,超香。餐湯方面試左個白菌湯,味道唔錯,但因為曾經係瑞士試左同款湯,而該湯真係超班馬,所以感覺今次呢個湯有D美中不足,有D油,同埋唔夠細"利"。因今日太飽,所以無試到火焰雪山,COFFEE同酥皮湯,下次

西冷牛扒餐 - 同外邊某大美國餐廳連鎖店比質素較高
因今日太飽,所以無試到火焰雪山,COFFEE同酥皮湯,下次有機會一定要再試。

2009-07-03
慶祝紀念