2018-03-04
行過灣仔又有新發現,同埋見到呢個價錢,就係咁上了去一試,當然位置就係超方便嘅地方,一出升降機就見到個大魚缸,裡面放了好多游水海鮮,唔知陣間點嘅菜是否從這裡來呢!一層嘅空間座位都算闊落,有自選同按位計算嘅套餐,我就係比個套餐價吸引先上來,所以就要了個鍋物海鮮盛$278/每位(最少四位起),而每位多加$100就可以追加日本鹿兒島和牛及四色刺身,當然要加埋啦,最緊要係質素,全部都係超新鮮!首先會有一份席前水果,有開胃醒神柚子肉、明目嘅藍梅、多汁鮮甜嘅波羅、同夠晒纖維嘅火龍果,作為今晚嘅開始!而湯底就點了招牌日式魚湯鍋底,奶白嘅湯底中有津白菜,湯底唔覺有魚腥味,入口時感覺鮮甜美味!當然唔係飲湯,不過都要試吓味!除了個湯底同席前水果外,四色刺身最快上枱食物,上面放了厚切嘅吞拿魚腩、肥美嘅三文魚腩、鮮甜爽彈嘅牡丹蝦、肥美嘅油甘魚刺身,質素當然一啲都唔差,同去食幾片都百幾元嘅質素一樣夠晒新鮮!之後所以嘅火鍋配料都好快就上枱了,有自家製瑤柱鯪魚丸、自家製雲吞、自家製水餃,其實都幾忙,一邊滾一邊要吃,當然每次放了人數分量,就唔怕滾得耐時滾爛!瑤柱鯪魚丸彈牙煙韌,雲吞同水餃夠晒大粒,而且用料新鮮,皮薄餡靚
之後所以嘅火鍋配料都好快就上枱了,有自家製瑤柱鯪魚丸、自家製雲吞、自家製水餃,其實都幾忙,一邊滾一邊要吃,當然每次放了人數分量,就唔怕滾得耐時滾爛!瑤柱鯪魚丸彈牙煙韌,雲吞同水餃夠晒大粒,而且用料新鮮,皮薄餡靚,鮮豬肉餡加入原粒鮮蝦,水餃重有爽口筍絲同木耳、獨特嘅香濃味道,你一試愛上。