2021-08-28 1887 瀏覽
睇網上介紹話麻王好正,我都真係想食好耐了,咁啱早幾日係灣仔有野做,終於有機會去試一試佢。麻王所處位置有些少難搵,係嚮條巷仔入面,我地唔熟嗰頭,兜咗路,去到嗰時仲有唔夠半個鐘佢地就要收舖了,好彩大啖啲食快啲,都係趕得切堂食的。之前上網啲覺得最吸引就係佢嘅自選式麻辣燙,有淨餸揀,啱晒想避開粉麵飯嘅keep fit人士同低碳一族,我就係揀呢個嘅。最得我歡心嘅係啲萵筍,估唔到清香撲鼻嘅萵筍同麻辣竟然好夾,個豬紅都好嫩滑惹味,但其他配料就還好,冇話比到好深印象我,不過個湯底極正,雖然油咗啲,但啲麻味食到我好爽,bb辣又唔會太over ,所以氣管都係舒服嘅。男友個水煮牛肉就再好食啲,跟一碗白飯,我試咗少少,香到我都忍唔住破戒食咗啖飯,好滿足。