2019-08-05
同朋友約好咗,如果公司出bonus嘅話就去Mr Steak食buffet!終於等到呢一日喇😝😝~~~~呢到真係好full,唔訂枱99%冇位😂😂之前都食過Mr Steak嘅Semi buffet,感覺都唔錯,今次係第一次嚟呢到食dinner buffet,原來真係比semi buffet多勁多嘢食😲😲,Dinner Buffet 分兩個時段,分別係5pm-7pm 同埋7:30pm-10pm,價錢如下:食Buffet一開頭當然要食咗冷盤先啦!啲海鮮堆到成坐山咁高,我食到8點幾都見啲staff有refill~~唔錯!我試咗龍蝦同長腳蟹,兩樣都係超新鮮!!!長腳蟹嘅肉質真係好厚肉又鮮甜,我一個人都食咗五至六隻!壽司款式都唔少,但我怕食埋飯會太飽,食唔落其他嘢,所以淨係叫咗幾款刺身!刺身質素都唔錯!生蠔今晚有兩款,產地分別係美國同蘇格蘭,都係即叫即開嘅!每人限拎3隻!個人鐘意食美國嗰隻多啲,因為我鐘意creamy啲嘅口感!食完冷盤,就去咗進軍熱食,呢到嘅Sukiyaki主打佐賀和牛師傅即叫即煮,唔怕overcook!但每次只限拎一塊,所以如果想食多幾塊嘅話,就要排多幾轉!燒牛肉係即切即煎,好嫩滑
食Buffet一開頭當然要食咗冷盤先啦!
刺身質素都唔錯!
個人鐘意食美國嗰隻多啲,因為我鐘意creamy啲嘅口感!
燒牛肉係即切即煎,好嫩滑,不過略嫌太多油~~
每日都有唔同燉湯,雞腳湯必飲!
朋友試咗酥皮龍蝦湯,不過佢話入面冇龍蝦🤣🤣🤣
甜品款式又係勁多,中式西式都有好多選擇!
賣相勁精緻,望見都開心!
雪糕櫃隔離有疊紙仔俾客人寫低啲字句,流心心太軟會分幾段時間出爐(我食嗰陣係8pm出爐),我哋可以提早寫定字句,師傅會設計埋~~~勁貼心