2019-05-11
餐廳寬闊, 座位充足, 好適合同朋友談天說地, 仲有bar枱可以揀, 牆上掛咗日劇海報,播放著輕鬆音樂, 好Relax! 餐牌非常簡單, 有三張order 紙, 包括有牛肉丼、極牛拉麵同白牛拉麵。 Order 紙可以根據自己喜好揀配料,麵嘅硬度同蔥花數量等等, 仲可以揀刺身或者火炙添, 非常有彈性。 我叫咗《極牛拉麵》, 刺身牛同火炙牛肉各半, 2 份牛肉,份量剛剛好, 仲加咗半隻溏心蛋,yummy ! 牛肉係用咗熊本和牛,刺身入口即溶, 非常嫩滑, 而火炙牛肉嘅肉味非常濃, 油脂豐富, 非常惹味。 而白牛拉麵嘅湯底是由牛骨熬製, 加上白松露做成的, 牛味當然非常濃郁,白松露嘅香味令到牛骨湯嘅味道好夾。 我哋都揀咗普通硬度嘅拉麵,拉麵富有彈性, 煙煙韌靱, 十分爽口彈牙, 拉麵掛上湯汁, 口感豐富,非常好味! 大家一定要加溏心蛋, 因為非常軟滑,仲有半生熟嘅蛋黃,味道好正,真係食唔停口呀!