2011-03-15
因為家姐生日, 自己又好耐無食過韓國燒烤, 應該有5年喇~又聽過莊園唔錯, 加上又唔係任食, 質素應該有返咁上下~ 打去問話無得book位, 確係有D大支野~ 最後等左30分鐘先有位~前菜 (豆腐, 沙律, 粉絲, 甜蕃薯, 泡菜, 芽菜, 2碟青菜, 蘿蔔魚, 蒟蒻)以上只有沙律, 粉絲, 甜蕃薯, 泡菜OK, 其餘真係唔食都得~粉絲質感煙韌, 不過味道帶甜, 但都幾好味, 我相信一般人都會喜歡~甜蕃薯唔知係咪加糖煮過, 因為從來未食過咁甜嘅蕃薯, 呢個都唔錯~海鮮薄餅 – 海鮮薄餅同平時飲茶食嘅香煎薄撐大至上差唔多, 係多左幾粒魷魚, 不過都做得幾好, 食落好香口~海鲜石頭鍋飯 – 飯粒好味, 而且味道有水準, 如果海鮮再多D就更好~牛肋骨煲 – 呢個網上面讚到一絶, 可惜同我地中式嘅炆牛腩簡直天同地無得比, 我確係唔知有乜好食, 而且蘿蔔過甜, 用糖煮過, 味道略嫌過假~雜錦燒 – 呢個有 (蝦, 雞, 豬, 牛, 牛肋骨肉, 魷魚)如果唔想每樣散叫, 就可以叫呢個, 滿足哂唔同人嘅需要~ 牛肋骨肉 – 呢個牛肋骨確係好味, 有厚度, 而且無根, 好淋, 食得出比普通牛肉更好~牛
又聽過莊園唔錯, 加上又唔係任食, 質素應該有返咁上下~
如果唔想每樣散叫, 就可以叫呢個, 滿足哂唔同人嘅需要~
牛肉 – 一般, 同任食質素差唔多
雞肉 – 雞肉唔錯, 無雪味, 肉質嫩滑
魷魚 – 同任食質素差唔多, 加上我唔太喜歡佢嘅醃料
蝦 – 新鮮彈牙, 夠大隻, o岩哂用黎燒~
成個食飯過程都好急, D野食極速黎到, 個爐極速燶, 服務員極速更換, 我地就極速飽~
原因係多肉多油 (MAYBE)~ 應該35分鐘已經食完兼走人~
其實我真係完全唔enjoy呢餐飯, 未享受到過食飯過程, 就已經要走人~
除左比任食嘅韓國燒好少少, 加上可以散叫炒粉麵飯或湯之外, 我覺得食物一般, 亦都唔會再黎 ~