2024-04-29 444 瀏覽
聽講喺石硤尾有一間美式餐廳,聽聞佢嘅嘢食同飲品都係極「邪惡」😈所以就約埋女朋友去試下。佢就係位於石硤尾美荷樓附近嘅No Milkshake No Life,聽個名都知佢哋係以milkshae出名,除左多款milkshake之外,佢哋仲有唔同種類嘅美式食物,例如滿滿芝士嘅三文治🥪pancake burger🥞同埋和牛漢堡包 🍔等等,食物都係相當之有份量。因為今次得兩個人,我地又唔係十分肚餓,所以我地叫左一份招牌三文治同梳打特飲試下。 ~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~ 🤩經典烤芝士治🧀配香辣薯條🍟 ($75 HKD,額外加芝士+$10,加芝士醬+$5)上網睇到唔少人都推薦呢款芝士三文治,睇相已經十分邪惡😈身為芝士控嘅我又點會唔order一份試下。落單時店員問我需唔需要再加多份芝士上去,我當然話好😋上餐時非常震撼,份量相當之多,每塊三文治都夾住熔左嘅芝士,咬落去每啖都係滿滿嘅芝士,十分滿足。唯一挑剔嘅係薯條唔夠脆,淋上芝士醬後變得更淋,有點失望🥲 🤩新鮮檸檬🍋士多啤梨🍓梳打($48 HKD) 原本好想叫杯milkshake試下,但怕食完個邪惡三文治已經無肚飲杯milk
 ~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~

🤩新鮮檸檬🍋士多啤梨🍓梳打($48 HKD) 原本好想叫杯milkshake試下,但怕食完個邪惡三文治已經無肚飲杯milkshake所以就轉左叫杯梳打,點知呢到嘅梳打都一樣出色,飲落去唔會係好化學嘅甜味,而且仲會食到有果肉係入面,食完邪惡嘅芝士再飲啖非常之解膩。
🧀芝士控不能錯過嘅餐廳
🤣食量唔大嘅人落order時需要留意,份量真係幾大
 😋會再encore試下milkshake同其他食物