2022-09-08
終於又搵到間滿意既西班牙菜餐廳( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )上環呢間 @picapicahk 真係難怪咁多人吹奏.ᐟ價錢合理 野食好食 服務都好今次3個人係pica pica都叫左唔少野重點介紹幾樣啦~第一樣推介大家既係black paella( •̀֊•́ ) ̖́-唔好怕食到成口黑色佢真心好好食 個汁又有油香又有鮮味因為佢除左魷魚仲有豬腩肉啲豬油撈埋個飯 粒粒飯黑得黎閃令令✧然後控制火候都做得好飯粒質地有咬口 仲有少少少少脆另外ajillo prawn都係去西班牙餐廳一定叫既佢呢個都係幾impressive(*´∀`)一試個蒜油 有濃濃蝦味然後帶丁點辣勁然後蝦都大大隻 感覺新鮮 口感爽彈有樣tapas覺得都幾好食既搵唔番個名有mushroom/egg/truffle cream/beef juice佢仲有薯蓉墊底呢堆野係一個不敗既combination ദ്ദി^._.^)好想一啖接一啖最後 最後 最驚艷既其實係佢basque burnt cheesecake( ͡° ͜ʖ ͡°)佢完全唔同平時食開既佢扁扁地半流心 外圍焗到曲奇皮咁重點 佢係一個咸既甜品.ᐟ佢個芝士味我非常喜歡神奇地有煙燻/火腿既香氣又
上環呢間 @picapicahk 真係難怪咁多人吹奏.ᐟ
價錢合理 野食好食 服務都好
今次3個人係pica pica都叫左唔少野
重點介紹幾樣啦~
唔好怕食到成口黑色
佢真心好好食 個汁又有油香又有鮮味
因為佢除左魷魚仲有豬腩肉
啲豬油撈埋個飯 粒粒飯黑得黎閃令令✧
然後控制火候都做得好
飯粒質地有咬口 仲有少少少少脆
另外ajillo prawn都係去西班牙餐廳一定叫既
佢呢個都係幾impressive(*´∀`)
一試個蒜油 有濃濃蝦味
佢扁扁地半流心 外圍焗到曲奇皮咁
重點 佢係一個咸既甜品.ᐟ
佢個芝士味我非常喜歡
神奇地有煙燻/火腿既香氣又好夾
伴碟既cranberry sorbet都好食 酸酸地解下膩ˏ₍•ɞ•₎ˎ
另外想讚服務十分細心
實在試過太多次呢啲尷尬事
諗住驚喜黎 點知店員兜口兜面問試過
寫錯左又試過…
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more