2022-07-06
🎏早幾日食完一間尖沙咀高質燒肉,又癮起想再搵同類燒肉品嘗一下一樣喺尖沙咀金馬倫道,呢間類似居酒屋格局,有吧枱、有卡位呢到嘅和牛盛宴由頭到尾都係和牛,超足料呀,食完真係大滿足😆- Starter -🥗和牛沙律食過最好食嘅沙律!平時我就一般食沙律嘅,呢款有和牛已經夠晒正,連個汁都好夾,微酸再有麻醬香味,好食到食晒個沙律🐄和牛紫蘇天婦羅紫蘇葉包實和牛再用整天婦拿方式炸過,外面脆,入面就係啖啖和牛,最特別有紫蘇香,味道層次提升咗,有金箔增加賣相🐄和牛鵝肝三文治最期待嘅item,外面多士好脆身,中間夾住吉列和牛、鵝肝,好邪惡好好食,吉列和牛外脆內軟,連埋鵝肝,口感好好,仲有啲金箔係面夠晒高貴- Main Course -🐄和牛拼盤有牛舌、西冷、肉眼、牛三角、薄燒各兩片Staff會先幫忙燒簿燒,五成熟度,可沾上蛋液,口感更滑溜,簿燒好腍,脂肪分布平均,口感入口即溶牛舌、西冷、肉眼、牛三角則牛味較重,一樣都好腍身,食晒呢到已經好豐富🐄和牛櫻花蝦舞茸釜飯釜飯係有味飯,入面有舞茸菇菌,一樣有好多和牛,完全可以每啖飯都有和牛,加埋櫻花蝦、蒜片更香🥄麵豉湯- Daily Dessert -🍨有2球雪糕,要咗
一樣喺尖沙咀金馬倫道,呢間類似居酒屋格局,有吧枱、有卡位
呢到嘅和牛盛宴由頭到尾都係和牛,超足料呀,食完真係大滿足😆
- Starter -
🥗和牛沙律
🐄和牛紫蘇天婦羅
🐄和牛鵝肝三文治
- Main Course -
🐄和牛拼盤
有牛舌、西冷、肉眼、牛三角、薄燒各兩片
🐄和牛櫻花蝦舞茸釜飯
🥄麵豉湯
- Daily Dessert -
🍨有2球雪糕,要咗近期鐘意嘅豆腐味、抹茶味,仲有日本提子,大大粒好甜
💰$888/1,最少2人
🚩Wagyu Ya (尖沙咀) @wagyuya_hk