2022-08-22
呢間Omakase 店午市廚師發辦第二位有半價優惠,朋友極力推介下終於book 左黎試下啦,餐廳係銅鑼灣鬧市十樓,環境算開揚,採光度十足👏🏻但勁可惜既係當日既booking 好full,去到冇bar 枱坐要坐table,冇得同師傅交流下🥺sad jor一陣就點餐啦,今次試左Omakase 壽司12貫,由於餐廳用既魚生好特別,好難完全記到晒所有魚生既名,但整體味道好出色,絕對係物有所值,我特地記低左我最愛既壽司:福崗伊佐目壽司梳子魚壽司北海道帆立貝壽司獅魚壽司赤蝦壽司拖羅壽司好新鮮好肥美,師傅用上唔同既漬物配搭魚生,昇華左整體既味道,令到每件壽司既味道同層次都更豐富特別推介沖繩紫海膽三文魚子don:師傅特地用漬料同酒醃上三文魚子,令其更香甜,只能夠講真係整得太出色,加上啖啖新鮮creamy 既海膽,真係一啖一幸福最後既甜品都驚喜十足,開心果雪糕好濃堅果味,唔會好甜同奶香味好match,為呢餐飯劃下完美句號真係非常推介這餐的午市Omakase ,Oishii leiiiiiiiii!但美中不足既係冇得同師傅交流,俾晒藉口我再encore!時間關係我再book jor 9月再黎食啦🤤🤤
福崗伊佐目壽司
梳子魚壽司