2016-11-12
行過山林道, 始終都係對火鍋念念不忘。見到粵廷軒話全新改革,一於一行,為食四人入去試一試直接入煮題!老土都要講一句,打邊爐最重要緊係湯底。睇餐紙見選擇甚多,由最高貴佛跳牆,到最清食鮮味既清湯都有。價錢當然都有平有貴,風儉由人。黑松露菌皇湯底但由於本身自己係一個黑松露控, 一見到就即刻忍唔住要叫黎試下。 一黎到睇真佢真係用黑松露切片!淡淡青香,超讚!海膽拉北海道牡丹蝦唔需多講,新鮮! 一放入口海膽既鮮味即刻融哂係口! 必試黑松露炸餃等緊黑松露湯底滾起時, 作為一個黑松露愛好者,黑松露炸餃絕對都係必需。 店員細心講解每一款餃子都係自家製, 一食入口 食得出係有用心。 食完一碟真係忍唔住想叫多一碟, 但係知道好戲在後頭。 一圍邊爐,通常都總會有幾個牛魔皇! 細心店員再度出場, 為我地講解每一個唔同部位既特質,推介佢地既嘗牛尚品,有齊牛肉各個部位。 賣相滿分。 唔同部份放係塔既唔同位置,一目了然。一次過試哂成隻牛最好食既部份!聽過人講, 通常牛肉好食既店家, 其他野都唔會差得去邊, 所言非虛阿。期待下次試埋豬肉版既豬八戒拼盆。A_A打邊鑪只係得牛肉又點得呢? 周邊丸餃亦絕不是得閒之輩,之前店員
見到粵廷軒話全新改革,
一於一行,為食四人入去試一試
直接入煮題!
老土都要講一句,
打邊爐最重要緊係湯底。
睇餐紙見選擇甚多,由最高貴佛跳牆,到最清食鮮味既清湯都有。
價錢當然都有平有貴,風儉由人。
淡淡青香,超讚!
唔需多講,新鮮! 一放入口海膽既鮮味即刻融哂係口! 必試
食完一碟真係忍唔住想叫多一碟, 但係知道好戲在後頭。
一圍邊爐,通常都總會有幾個牛魔皇!
一次過試哂成隻牛最好食既部份!
期待下次試埋豬肉版既豬八戒拼盆。A_A
打邊鑪只係得牛肉又點得呢? 周邊丸餃亦絕不是得閒之輩,
唔好睇佢平平無奇
另一推薦-極脆鯇魚圈
可見師父細心之刀功
油香、彈牙、無骨
極正
主角出場
雞油花雕蛋白蒸水晶蟹
去到最後當然要試埋招牌菜
見到蟹膏,立即要求追加手打烏冬。
雞油花雕既香、蛋白既油、蟹膏既甜、精華全部落哂去烏冬底。
交哂蟹肉俾友人, 我只顧狂扒蟹膏烏冬。
膽固醇?唔理得佢咁多啦。
好滿足。
估唔到除左九龍城, 山林道都有咁正既水晶蟹可以食到。
下個月友人又生日……………A___A