2022-01-03 43 瀏覽
今日收工有啲嘢要入屯門搞,順便約埋屋企人去屯門食飯撐枱腳,今次去到屯門市中心搵食,幫襯呢間榮少喇沙。前幾個月去天水圍嘅朋友屋企,食過佢哋天盛街市分店嘅外賣,以呢個價位嚟講,當時已經覺得水準相當之高。今日食屯門店堂食,一於睇下維唔維持到天水圍店嘅高水準餐牌價錢相宜,選擇亦唔少,滿足到我同屋企人嘅口味我哋Total叫咗兩碗喇沙、一個小食同埋兩杯飲品。珍寶喇沙($50)呢碗嘢好多唔同配料,有齊豬軟骨、肥牛、魚蛋、魚片、龍蝦丸同埋花枝丸,唔怪得叫做珍寶 喇沙湯底帶有輕微辣感,椰奶味極濃,但唔會溜,食嘅同時直情忍唔住飲埋碗湯。唔止上述配料,配埋吸湯嘅最佳拍檔豆卜同埋特製流心蛋,配料可以話相當豐盛脆炸雞扒喇沙($50)湯底同樣係喇沙,屋企人都係一路食一路飲碗湯,好過癮雞扒唔會炸到太厚粉,食到雞肉嘅嫩滑質感。咖央油炸鬼($18)呢碟小食幾得意,油炸鬼面頭有少少咖央,甜甜哋嘅咖央配上香脆嘅油炸鬼橙檸茶、奶茶

餐牌價錢相宜,選擇亦唔少,滿足到我同屋企人嘅口味
我哋Total叫咗兩碗喇沙、一個小食同埋兩杯飲品。

珍寶喇沙($50)

炸雞扒喇沙($50)
湯底同樣係喇沙,屋企人都係一路食一路飲碗湯,好過癮
雞扒唔會炸到太厚粉,食到雞肉嘅嫩滑質感。

咖央油炸鬼($18)

橙檸茶、奶茶