2015-11-03
去到銅記行街, 突然間好想食甜野, 見到呢間甜品舗話自己係貓山王專門店, 鐘意食榴槤嘅我就二話不說入左去啦。可能時間都未到食甜品嘅時侯, 店內都無咩人, 不過店內坐位都夠坐, 店面又幾光猛, 加上一入間舗就有一陣淡淡嘅榴槤味, 都好開胃下。餐牌都有好多野揀, 眼花撩亂之間我都係問下老闆娘有咩好食, 佢就話一定係貓山王千層pancake, 之前都聽過下個名, 我就即刻叫左一件。一黎到見到大大件都即刻忍唔到口食左啖, 一入口榴槤味就好似炸彈咁係個口入面爆開, 可見pancake落足料, 層層都有榴槤而唔係好似某d黑店咁加左好多cream落去件cake到食完之後埋單, 行番去time square口入面陣榴槤味都無散去, 可能你會話我口臭, 我就覺得係齒頰留香, 食完之後都可以不斷回味番件cake嘅味道, 身為一個durian lover我真係除左比滿分都唔知比咩好。