2023-10-24 13 瀏覽
之前上網見到Corefy 係10月出左期間限定嘅貓山王榴槤四寶, 作為榴槤控梗係要試下🤣榴槤套餐包左三款榴槤甜品, 另外送2杯冷泡茶或者可以升級是日特飲霸氣榴槤芭菲杯 芭菲杯面頭係榴槤雪糕加榴槤cream, 口感比較綿密, 之後就係粟米脆脆同埋蒟蒻啫喱, 蒟蒻啫喱係無糖嘅, 呢個配搭口感比較豐富,亦相對比較清新😌法式槤槤croffle, Croffle焗得好香脆, 切開仲見到一層層酥皮, 牛油味好香, 面頭既cream 除左有nuts 點綴, 榴槤味都濃郁, 旁邊自家製既榴槤雪糕, 入邊仲超多榴槤肉🤣最後仲可以選擇榴槤巴斯克芝士蛋糕或者千層蛋糕, 我就揀左榴槤千層蛋糕, 層次分明, 每一啖都食到好香嘅貓山王榴槤肉同埋cream, d cream幼滑,又唔會好甜😋飲品就叫咗一杯冷泡茉莉花茶, 茶味好香濃,同埋一杯青蘋果青檸梳打, 有淡淡嘅青蘋果味, 飲落比較清新

霸氣榴槤芭菲杯

最後仲可以選擇榴槤巴斯克芝士蛋糕或者千層蛋糕,

飲品就叫咗一杯冷泡茉莉花茶, 茶味好香濃,
同埋一杯青蘋果青檸梳打, 有淡淡嘅青蘋果味, 飲落比較清新