2023-07-02 477 瀏覽
之前食過好多次西瓜蛋糕都係不錯,但係覺得個杏仁餅底真係好難食朋友見到有蜜柑,就話想試一試我自己就因為超唔鍾意食嗰個杏仁餅底所以揀咗一個冇杏仁底嘅咁啱就見到呢個榴槤芝士蛋糕, 餅底係椰子蜜柑西瓜蛋糕面嘅蜜柑係冇乜味,裏面嘅西瓜反而係有一點驚喜,因為西瓜仲係脆口, 西瓜清甜 ,但係嗰個杏仁底一樣係好難食, 覺得總係好似好鞋口咁樣可能有人覺得好食嘅但我就不了榴槤芝士蛋糕其實我唔明點解榴槤要配椰子呢個蛋糕面嗰度有好多椰子但係嗰啲椰子真係超難食,畀我哋撥走曬,脆又唔係脆,但又唔係硬,味道非常古怪撥開曬嗰啲難食嘅椰子之後,全個正方形嘅部分都非常非常好食,榴槤味非常重,同芝士非常配搭,有一種好似就咁食緊榴槤嘅感覺下次會再食這個榴槤蛋糕,但係都係整走嗰啲唔好食嘅椰子另外值得一提係店務員服務非常非常好,買咗之後可以暫存蛋糕,收舖前黎拎走得, 真係非常非常有禮貌

朋友見到有蜜柑,就話想試一試
我自己就因為超唔鍾意食嗰個杏仁餅底

蜜柑西瓜蛋糕

可能有人覺得好食嘅但我就不了

榴槤芝士蛋糕
其實我唔明點解榴槤要配椰子
呢個蛋糕面嗰度有好多椰子

下次會再食這個榴槤蛋糕,但係都係整走嗰啲唔好食嘅椰子

2023-06-29
外賣自取